POŘÁDNÁ GRILOVAČKA! Hovězí picanha (květová špička) na grilu se svěžím paprikovým salátem

Dnes vám přinášíme letní recept, ideální na grilovačku s přáteli, který vám zaručeně vyrazí dech. Ugrilujeme si hovězí picanhu a k tomu si podáme svěží paprikový salát ze spálených paprik, který okořeníme pálivou Habanero

POŘÁDNÁ GRILOVAČKA! Hovězí picanha (květová špička) na grilu se svěžím paprikovým salátem
  • Kategorie
  • Hovězí

Přísady

Suroviny: 

Těsto na housky 

Přepuštěné máslo 

Papriky 

Olivový olej

Česnek

Limetka 

Habanero 

Koriandr 

Chilli sirup (karamel)

Sul

Pepř 

Rajčata kumato

Hovězí pichana 

Dnes vám přinášíme letní recept, ideální na grilovačku s přáteli, který vám zaručeně vyrazí dech. Ugrilujeme si hovězí picanhu a k tomu si podáme svěží paprikový salát ze spálených paprik, který okořeníme pálivou Habanero

Vezmeme těsto na housky. Vytvarujeme si požadovaný tvar a dáme péct do rozpaleneho grilu. Na mase nařízneme tuk, pořádně osolíme a opepříme. Maso zatáhneme na ,,prskající” plotýnce která je rozpálená na 800 stupňů.. Gril si předehřejeme na 140 stupňů a maso do něj vložíme na nepřímou metodu grilování. Než se nám maso dogriluje, opečeme si papriky, limetku a rajčata Kumato. Do misky přidáme olivový olej s česnekem, koriandrem, chilli sirupem a papričkou Habanero. Vše zastříkneme limetkou osolíme a opepříme. Pak směs pořádně promícháme. Směs si rozdělíme na dvě části. Do jedné časti přidáme opečené a posekané papriky.. Druhou část použijeme na opečené rajčata Kumato. Když máme maso ugrilované na požadovaný stupeň propečenosti (pomůže i teploměr) vyndáme ho a potřeme přepuštěnym másle. Následně necháme odpočinout. Zbývá už jen maso nafilírovat a vše pěkně naservírovat...  

 

sleduj: IG: https://instagram.com/ornyfoodstyle?i.
FB:
https://www.facebook.com/ornyfoodstyle
TT: ORNYFOODSTYLE
#jídlo #zelenina #grilovani 

Mohlo by se Vám také líbit