Dnes vám přinášíme letní recept, ideální na grilovačku s přáteli, který vám zaručeně vyrazí dech. Ugrilujeme si hovězí picanhu a k tomu si podáme svěží paprikový salát ze spálených paprik, který okořeníme pálivou Habanero
Suroviny:
Těsto na housky
Přepuštěné máslo
Papriky
Olivový olej
Česnek
Limetka
Habanero
Koriandr
Chilli sirup (karamel)
Sul
Pepř
Rajčata kumato
Hovězí pichana
Dnes vám přinášíme letní recept, ideální na grilovačku s přáteli, který vám zaručeně vyrazí dech. Ugrilujeme si hovězí picanhu a k tomu si podáme svěží paprikový salát ze spálených paprik, který okořeníme pálivou Habanero
Vezmeme těsto na housky. Vytvarujeme si požadovaný tvar a dáme péct do rozpaleneho grilu. Na mase nařízneme tuk, pořádně osolíme a opepříme. Maso zatáhneme na ,,prskající” plotýnce která je rozpálená na 800 stupňů.. Gril si předehřejeme na 140 stupňů a maso do něj vložíme na nepřímou metodu grilování. Než se nám maso dogriluje, opečeme si papriky, limetku a rajčata Kumato. Do misky přidáme olivový olej s česnekem, koriandrem, chilli sirupem a papričkou Habanero. Vše zastříkneme limetkou osolíme a opepříme. Pak směs pořádně promícháme. Směs si rozdělíme na dvě části. Do jedné časti přidáme opečené a posekané papriky.. Druhou část použijeme na opečené rajčata Kumato. Když máme maso ugrilované na požadovaný stupeň propečenosti (pomůže i teploměr) vyndáme ho a potřeme přepuštěnym másle. Následně necháme odpočinout. Zbývá už jen maso nafilírovat a vše pěkně naservírovat...
sleduj: IG: https://instagram.com/ornyfoodstyle?i.
FB: https://www.facebook.com/ornyfoodstyle
TT: ORNYFOODSTYLE #jídlo #zelenina #grilovani