Klasický španělský ptáček s rýží? Tohle je lepší! Jednoduchý recept, který máš raz dva hotový

Klasický španělský ptáček s rýží? Tohle je lepší! Jednoduchý recept, který máš raz dva hotový
  • Kategorie
  • Hovězí

Přísady

Suroviny:

Hovězí maso 1,5kg

Cibule 3-4ks

Sůl 

Pepř 

Kyselé okurky 7ks

Cukr 1/2pl

Vejce 5ks

Hořčice 1pl

Špek 10dk

Sádlo 1pl

Salám 10dk

Vývar 

Postup:

Na sádle si opečeme cibuli a mezitím si nakrájíme hovězí maso na kostky. Do základu si přidáme hořčici a zarestujeme. Když máme hořčici důkladně zarestovanou přidáme nakrájené hovězí maso. Když je maso zatažené přilejeme lak z okurek a cukr. Základ si osolíme a opepříme, promícháme a vše zalijeme vývarem. Ještě jednou promícháme, přiklopíme a pozvolna dusíme. Než se nám maso podusí tak si nakrájíme špek na kostičky a opečeme na pánvi. Ke špeku si přidáme na kostičky nakrájený salám a kyselé okurky a vše společně opečeme. Když máme maso měkké tak podle potřeby zahustíme. Já jsem nezahušťoval. Udělala to cibule, kterou jsem dával do základu. Uvaříme si vejce, já jsem použil křepelčí, jsou malá a jsou hned +-2min. Mezitím omáčku ochutnáme a popřípadě dochutíme. Vajíčka vyndáme, oloupeme a začneme servírovat. Já mám k ptáčkům nejraději rýži, kterou si naservírujeme na talíř. K rýži si přidáme omáčku s masem a  dozdobíme křepelčím vejcem. A nádhera je na světě a ty mi dej odběr, aby ti neuteklo nebo neuletělo žádné nové video. A my se uvidíme v sobotu v 16:00 u dalšího videa. Mějte se krásně hlavně vařte. S pozdravem Orny

Mohlo by se Vám také líbit