Vepřový bůček - jednoduchý recept na grilovaný vepř. bůček se skořicí a cukrem, který si zamiluješ!

Vepřový bůček - jednoduchý recept na grilovaný vepř. bůček se skořicí a cukrem, který si zamiluješ!
  • Kategorie
  • Vepřové

Přísady

Suroviny:

Vepřový bůček 

Třtinový cukr 

Sušená cibule 

Sušený česnek 

Sůl

Pepř

Limetka

Javorový sirup

Máslo 

Skořice 

 

Salát: 

Červené hlávkové zelí

Tvaroh 

Olivový olej

Sušený koriandr 

Jarní cibulka

Habanero 

Vepřový bok (+- 1,5kg bez kosti a kůže) rozřízneme a uděláme z něj “plátno”, abychom mohli zabalit roládu. Teď si připravíme skořicovou směs na bůček. Do misky dáme 3,5 lžíce třtinového cukru, půl lžíce soli, špetku pepře, lžíci sušeného česneku, lžíci sušené cibule a nakonec 1,5 lžíce skořice a vše promícháme. 

Bůček posypeme skořicovou směsí, zabalíme ho a nakrájíme  na šneky a znovu ho obalíme ze všech stran...

Maso dáme do připraveného grilu, který máme roztopený na 130 stupňů a necháme ho tam +-dvě hodiny.

Mezitím si připravíme omáčku - do pánve nasypeme třtinový cukr (4 lžíce), který zastříkneme limetkou a uděláme si karamel.  Přidáme velký kus másla, osolíme a opepříme. Jako další přidáme sušený česnek, sušenou cibuli (asi půl lžíce od každého) a nakonec lžíci a půl javorového sirupu. (Zdálo se mi, že je tam málo cukru,

Mohlo by se Vám také líbit