Smažené karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší - jednoduchý recept na tvůj nedělní oběd!

Smažené karbanátky z mletého masa s bramborovou kaší - jednoduchý recept na tvůj nedělní oběd!
  • Kategorie
  • Vepřové

Přísady

Suroviny:

Mleté vepřové maso 1kg Sůl Pepř Vejce 2-3ks Cibule 1-2ks Majoránka 1pl Anglická slanina 100g Česnek 1pl 1 rohlík namočený v mléce Strouhanka Brambory Smetana1-2dl Sádlo Okurky

Postup:

Na pánvi si rozehřejeme sádlo a přidáme nasekanou cibuli. Anglickou slaninu si nakrájíme(nebo nastrouháme jako já) a přihodíme k cibuli. Když je vše společně opečené dáme to stranou vychladit. Do mísy, kde máme maso, přidáme vejce, které osolíme a opepříme. Do směsi přidáme majoránku s česnekem. Rohlík namočený v mléce si vymačkáme a přidáme k masu. Vše promícháme. Do směsi si přidáme ještě vychlazenou cibuli. Vše opět důkladně promícháme. Ochutnáme a podle chuti dochutíme. Začneme si tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance. Připravené karbanátky, na rozpáleném sádle, smažíme dozlatova. Než osmažíme karbanátky připravíme si brambory. Do kastrůlku dáme smetanu, kterou si zahřejeme a přidáme uvařené a scezené brambory. Brambory rozmačkáme, ochutnáme a podle chuti dochutíme. Do zlatova usmažené karbanátky si vyndáme, necháme okapat na papírové utěrce. Na talíř si naservírujeme brambory a karbanátek. Dozdobíme nakrájenou kyselou okurkou. Teď už jenom si vzít příbor a narvat to do hlavy. A ty mi dej odběr ať ti neuteče žádné video. Mějte se krásně hlavně vařte. S pozdravem Orny

Mohlo by se Vám také líbit