Pražma s limetkovým salátem a fíky

Pražma s limetkovým salátem a fíky
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Ryby
  • 2 porce
  • 25 minut
  • 180 °C

Přísady

  • 2 pražmy královské
  • sůl
  • pepř
  • pomerančový pepř
  • máta
  • 2 limetky
  • čerstvý koriandr
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • koření Fish spice Napoleon
  • cherry rajčata
  • rukola
  • fíky
  • klíčky

Pražmu lehce pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme koření Fish spice Napoleon, naplníme hrstí bylinek a limetkou nakrájenou na plátky.

Gril rozehřejeme na 180 °C a grilujeme z obou stran asi 7 minut (podle velikosti ryby). Mezitím dáme opéct  limetku rozkrojenou na půlky (můžeme lehce  pocukrovat) a připravíme salát. Do misky dáme olivový olej, nasekanou mátu, rukolu, cherry rajčátka, fíky a promícháme.

Hotovou pražmu zakápneme půlkou grilované limetky, ochutíme pomerančovým pepřem a servírujeme se salátem ozdobeným klíčky.