Bůček v pikantní marinádě

Bůček v pikantní marinádě
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Vepřové
  • 8 porcí
  • 15 hodin
  • 140 °C

Přísady

  • vepřový bok
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • koření Spicy marinades Napoleon
  • křen
  • hořčice
  • chléb

Vepřový bok dáme do hrnce s malým množstvím oleje, přidáme sůl, pepř, koření a vše do masa důkladně zapracujeme. Následně necháme marinovat v lednici (můžeme i přes noc).

Minimálně 2 hodiny před pečením maso vyndáme, aby mělo pokojovou teplotu. Gril rozehřejeme na 150 °C a bůček ze všech stran opečeme. Snížíme teplotu na 140 °C a grilujeme 3 hodiny pod vypnutým roštem (tzv. nepřímé grilování).

Dokonale ugrilovaný bůček rozkrájíme a podáváme na prkénku s hořčicí, křenem a dobrým chlebem.

Mohlo by se Vám také líbit