Suroviny: • 2 kg vepřové krkovice • Pepř • Mletá cibule • Mletý česnek • Zázvor • Chili • Sůl Příloha - suroviny: • Brambory • Cibule • Celer • Mrkev • Ředkvičky • Rajčata
Postup: 1. Očistěte vepřovou krkovičku a potřete ji olejem. 2. Dochutíme pepřem, solí, sušenou cibulí a sušeným česnekem. Dle chuti přidejte chilli a zázvor. Vmasírujte koření do krkovice. 3. Ideální je připravit vše den předem a nechat marinovat krkovici vakuově uzavřenou nebo v plastovém sáčku přes noc v lednici. 4. Nakrájejte zeleninu na větší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem. 5. Předehřejte gril na nepřímý žár (190-200 °C). 6. Připevněte krkovici na špíz, zafixujte a grilujte, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 72-75 °C. 7. Pod krkovici umístěte velkou hliníkovou misku s nakrájenou zeleninou a trochou vody. Rajčata přidejte až v polovině grilování. 8. Jakmile má krkovice požadovanou teplotu, vyndáme ji z grilu, sundáme ze špízu a nakrájíme. 9. Servírujte nakrájenou krkovici s grilovanou zeleninou. Pokud se vám tento recept líbil, dejte odběr a těšíme se na vás u dalšího videa. Mějte se krásně a hlavně vařte s pozdravem Orny!