Vepřová krkovice na grilu - jednoduchý recept od marinády až po samotné grilování

Vepřová krkovice na grilu - jednoduchý recept od marinády až po samotné grilování
  • Kategorie
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Postup
  • Vepřové
  • 30 minut Grilování 2 - 2,5 hodiny
  • 190-200 °C
  • 1.⁠ ⁠Očistěte vepřovou krkovičku a potřete ji olejem. 2.⁠ ⁠Dochutíme pepřem, solí, sušenou cibulí a sušeným česnekem. Dle chuti přidejte chilli a zázvor. Vmasírujte koření do krkovice. 3.⁠ ⁠Ideální je připravit vše den předem a nechat marinovat krkovici v

Přísady

Suroviny: •⁠ ⁠2 kg vepřové krkovice •⁠ ⁠Pepř •⁠ ⁠Mletá cibule •⁠ ⁠Mletý česnek •⁠ ⁠Zázvor •⁠ ⁠Chili •⁠ ⁠Sůl Příloha - suroviny: •⁠ ⁠Brambory •⁠ ⁠Cibule •⁠ ⁠Celer •⁠ ⁠Mrkev •⁠ ⁠Ředkvičky •⁠ ⁠Rajčata

Postup: 1.⁠ ⁠Očistěte vepřovou krkovičku a potřete ji olejem. 2.⁠ ⁠Dochutíme pepřem, solí, sušenou cibulí a sušeným česnekem. Dle chuti přidejte chilli a zázvor. Vmasírujte koření do krkovice. 3.⁠ ⁠Ideální je připravit vše den předem a nechat marinovat krkovici vakuově uzavřenou nebo v plastovém sáčku přes noc v lednici. 4.⁠ ⁠Nakrájejte zeleninu na větší kousky a promíchejte s olejem, solí a pepřem. 5.⁠ ⁠Předehřejte gril na nepřímý žár (190-200 °C). 6.⁠ ⁠Připevněte krkovici na špíz, zafixujte a grilujte, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 72-75 °C. 7.⁠ ⁠Pod krkovici umístěte velkou hliníkovou misku s nakrájenou zeleninou a trochou vody. Rajčata přidejte až v polovině grilování. 8.⁠ ⁠Jakmile má krkovice požadovanou teplotu, vyndáme ji z grilu, sundáme ze špízu a nakrájíme. 9.⁠ ⁠Servírujte nakrájenou krkovici s grilovanou zeleninou. Pokud se vám tento recept líbil, dejte odběr a těšíme se na vás u dalšího videa. Mějte se krásně a hlavně vařte s pozdravem Orny!

Mohlo by se Vám také líbit