Vepřové výpečky se zelím a knedlíkem - recept, jak ho znáš od tvojí babičky!

Vepřové výpečky se zelím a knedlíkem - recept, jak ho znáš od tvojí babičky!
  • Kategorie
  • Vepřové

Přísady

Suroviny: Vepřový bůček 2kg Zázvorová pasta 1/2pl Sádlová jíška Zelí kysané Mléko Špek kousek Vepřový vývar Rohlíky 5ks Cibule 4ks Česnek podle chuti Vejce 2ks Sádlo Muškátový oříšek Kmín Ocet kapka Hrubá mouka 2pl Pivo Sůl Pepř Cukr

Nakrájený bůček na kostky si dáme do pekáčku. Na klínky si nakrájíme cibuli, kterou přidáme k masu. Na plátky nasekáme česnek a také přidáme také do pekáčku. Základ si důkladně opepříme, osolíme , přidáme kmín a zázvorovou pastu. Vše podlijeme pivem a vepřovým vývarem a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Než se nám bůček upeče tak si připravíme knedlíky a zelí. Nakrájíme si špek, dáme ho do pánve a opečeme, přidáme nasekanou cibuli a společně opečeme. Když máme směs hotovou tak ji nechame vychladnout. K rohlíkům si přidáme hrubou mouku a vejce. Rohlíky si osolíme, přilijeme mléko a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Cibulovou směs se špekem důkladně promícháme a než začneme tvarovat knedlíky bůček si obrátíme a pečeme již odklopené. Z knedlíků si uděláme koule a ty si dáme vařit na pařáček. Než knedlíky uvaříme, máme čas udělat si zelí. Nakrájíme cibuli a opečeme na sádle. Přidáme špetku kmínu a cukr, necháme zlehka zkaramelizovat. Osolíme a přidáme kysané zelí, které si podlijeme pivem. Zelí prohřejeme a zredukujeme tekutinu. Dochutíme octem, zázvorem a můžeme, osolíme nebo přidat trochu cukru. Vydáme bůček z grilu(trouby) a začneme servírovat. Na talíř si dáme knedlíky k nim přidáme zelí a samozřejmě bůček light

Mohlo by se Vám také líbit