Vepřové kostky na paprice a smetaně - klasický recept, který nesmí chybět v tvojí kuchyni

Vepřové kostky na paprice a smetaně - klasický recept, který nesmí chybět v tvojí kuchyni
  • Kategorie
  • Vepřové

Přísady

Vepřová plec 1-1,5kg Cibule 2-3ks Sůl Pepř Cukr 1pl Paprika 2kl Citron1/2 Smetana 1,5dl Bobkový list 2-3ks Máslo Vývar Halušky Sádlo pl Máslová jíška 1-2pl

Postup:

Maso si nakrájíme na kostky a na sádle opečeme. Zatažené maso si osolíme, opepříme a vyndáme z pánve. Do rozpálené pánve vložíme nasekanou cibuli. Do tmavého základu přidáme zpět maso a restujeme ještě společně s masem. Do základu si stříkneme citron, přidáme cukr a zarestujeme. Nakonec do základu přijde mletá paprika, kterou chviličku v základu opečeme, aby nám nezhořkla. Vše zalijeme vývarem, promícháme, přidáme bobkový list, přiklopíme a zvolna dusíme. Občas maso zkontrolujeme a zamícháme. Když je maso měkké tak podle potřeby zahustíme a důkladně provaříme. Než se nám omáčka provaří tak si připravíme halušky. Já jsem měl už halušky hotové, protože jedeme bojové podmínky .

Mohlo by se Vám také líbit