Vegetariánský toast

Vegetariánský toast
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Veggie
  • 3 porce
  • 15 minut
  • 150 °C

Přísady

  • 9 plátků toastového chleba
  • 3 portobello žampiony
  • nakládaný zázvor
  • gorgonzola
  • konzervovaná krájená loupaná rajčata
  • česnek
  • máta
  • čerstvý koriandr
  • rukola
  • nakládané okurky
  • cherry rajčata
  • výhonky z česneku
  • mangové chutney
  • fíky
  • výhonky z řepy
  • sůl
  • pepř

Na pánvi na troše oleje opečeme celý česnek, přidáme konzervovaná rajčata, necháme odpařit tekutinu, osolíme a opepříme. Přidáme nakládaný zázvor s malým množstvím vody a necháme krátce povařit. Poté přidáme nasekanou mátu a koriandr.

Portobella očistíme, odstraníme nohu, naplníme gorgonzolou a dáme zapékat na gril (na horním roštu) společně s toasty (spodní rošt).

Na opečené toasty přidáme připravenou směs, rukolu, okurky, cherry rajčátka a výhonky z česneku. Přiklopíme dalším toastem potřeným mangovým chutney, přidáme fíky, portobello plněné gorgonzolou, výhonky z řepy a poslední toastový chléb.

Mohlo by se Vám také líbit