Poctivá gulášová polévka podle Ornyho

Poctivá gulášová polévka podle Ornyho

Přísady

 

Gulášová polévka Suroviny:

Hovězí maso 500g Sádlo 2-3 pl Cibule 4-5ks Paprika 1pl Sůl Mrkev 1-2 Celer 1/3 Petržel 1-2 Brambory 2-4 podle velikosti Rajsky protlak 1pl Bobkový list Česnek 1 pl Chilli podle chuti Vývar Majoránka 1pl Kmín1/2 pl Plocholistá petržel

 

Postup:

Do hrnce si dáme sádlo a začneme opékat nasekanou cibuli. Do hrnce přidáme kmín, nakrájené maso, které si důkladně orestujeme. Základ si osolíme i opepříme, přidáme nakrájenou zeleninu a vše zarestujeme. Potom přidáme protlak a drcený česnek, podle chuti chilli a lžíci papriky, majoránku a vše opět zarestujeme. Zarestovaný základ zalijeme vývarem, důkladně promícháme vložíme bobkový list a necháme vařit. Na posledních 15 minut přisypeme nakrájené brambory a uvaříme je v polévce do měkka. Nakonec polévku dochutíme podle chuti. Polévku nalijeme do hlubokého talíře a dozdobime petrželkou. A teď už jenom popřát dobrou chuť. Tak tohle byla Ornyho gulášová polévka jako od babičky, ta jí taky neuměla.

Mohlo by se Vám také líbit