Jelení guláš na červeném víně

Jelení guláš na červeném víně

Přísady

 

Suroviny:

Není nad pořádný guláš ze zvěřiny! Suroviny: Jelení krk 1-1,5 kg Cibule 3-5ks Sůl Tymián 3 větvičky Rozmarýn 1 větvička Badyán 3ks Nové koření 7ks Bobkový list 3ks Pepř 8ks Jalovec 6ks Paprika mletá 1pl Anglická slanina 50g Chléb podle potřeby Sádlo1pl Česnek 1pl Červené víno 2dl Rajský protlak 1pl Vývar hovězí podle potřeby

 

Postup:

Nejprve si do menšího kastrůlku dáme všechno koření, které svaříme. Do hrnce dáme rozehřát sádlo a nakrájené maso si opečeme ze všech stran. Zatažené maso osolíme, opepříme a vyndáme do misky. V hrnci začneme opékat nasekanou cibuli, ke které přidáme slaninu. Základ si podléváme červeným vínem. Do základu přilejeme také vývar z koření, který lehce podusíme než se vývar z koření vyvaří. Do základu vrátíme maso, přidáme česnek, rajský protlak a restujeme. Nakonec do základu přidáme mletou papriku, kterou také zlehka zarestujeme a potom vše zalijeme vývarem a promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pomalu maso dusíme do měkka. Guláš si zahustíme chlebem bez kůrek, nakrájeným na kostičky. Chléb v guláši dobře provaříme, minimálně 15minut. Guláš dochutíme a naservírujeme s knedlíkem a nebo jen tak s chlebem. Dozdobíme, já jsem použili jarní cibulku, ale můžete použít klasickou cibuli nebo i strouhaný křen. A tohle je jelení guláš a já se budu těšit u dalšího videa. Mějte se krásně a hlavně vařte. S pozdravem Orny

Mohlo by se Vám také líbit