ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Spicy marinades

Spicy marinades

199 Kč
včetně RP a DPH
Kde koupit

Další produkty v kategorii

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Orny spice
Orny spice

199

Pork spice
Pork spice

199

Chicken spice
Chicken spice

199

Kuřecí křidélka v pikantní marinádě

Potřebujeme

1 kg kuřecích křidélek

2 PL koření MARINADES SPICE

2 stroužky česneku

šťáva z 1 citronu

2 malé bílé jogurty

kousek másla

1 PL medu

sul

Postup přípravy

1. Smíchejte jogurt,koření,sul,citronovou šťávu a  vše dobře promíchejte..Do marinády vložte křidélka.Nechte marinovat cca 4 hodiny nejlépe však přes noc.

2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Křidélka opláchněte,potřete olejem a rozložte na plech.Pečte asi 30 minut ve vyhřáté troubě,jednou křidélka otočte.

3. Rozpusťte máslo v pánvi a přidejte med  špetku koření MARINADES SPICE a nechte na pánvi  zpěnit. Připravenou glazurou potřete křidélka a posledních 15 minut je v troubě pečte s programem "GRIL".

Podávejte s dipy a grilovanou bagetou.
 

Šašlik

Potřebujeme

500 g mletého jehněčího nebo hovězího

500 g mleté vepřové plece

1 větší červená cibule nasekaná nadrobno

2 ČL koření SPICY MARINADES

2 hrsti čerstvě nasekané máty

sůl

 

 

Postup přípravy

1. Cibuli nasekejte nadrobno. Smíchejte ji s mletým masem, kořením, mátou a solí. Dobře rukama promíchejte a dejte alespoň na 2 hodiny odpočinout.

2. Rozpalte pánev nebo gril. Z masa vytvořte válečky. Dobře je v ruce zpracujte a vytlačte z nich vzduch, ať se vám při grilování nerozsypou. Napíchejte je na širší špejle nebo dřívka. Potřete slunečnicovým olejem, dejte na gril nebo grilovací pánev a z obou stran pečte asi po 3 minutách. Pak vyndejte a nechte 10 minut odpočinout v troubě v rozpuštěném másle.

3. Podávejte s ajvarem, jogurtovým dresingem, grilovaným lilkem a cibulí.

Toto je arménský šašlik z mletého masa. Šašlik z kusů masa najdete v jiném receptě.

Ale oba chutnají báječně. Dobrou chuť!

 

Tortilla s kuřecím v pikantní mariná

Potřebujeme

2 kuřecí prsa

4 pšeničné tortilly

1 rajče

1/2 salátové okurky

1/4 ledového salátu

1 mrkev

1/2 zakysané smetany

100 g sýru eidam v celku

3 stroužky česneku

1 dcl panenského slunečnicového oleje

2 PL kvalitní sojové omáčky

2 PL kvalitní worcestrové omáčky

1 PL koření MARINADES SPICE

sůl

Postup přípravy

1. Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky.

2. Připravte si marinádu: smíchejte olej, sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, koření, sůl a 2 utřené stroužky česneku.

3. Maso naložte do marinády a nechte alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě.

4. Mezitím si nakrájejte zeleninu: okurky a rajčata na tenké plátky, salát nasekejte a mrkev škrabkou nakrájejte na tenké plátky. Nastrouhejte si i sýr.

5. Maso orestujte na pánvi.

6. Mezitím si připravte dip: zakysanou smetanu smíchejte s jedním utřeným stroužkem česneku, Řeckými bylinkami a solí.

7. Rozehřejte velkou pánev, tortilly potřete trochou vody a na rozpálené pánvi na sucho z obou stran opečte. Stačí 20 sekund z každé strany.

8. Servírujte opečenou tortillu, potřete dipem, naložte zeleninu, maso a posypte sýrem.

Přejeme dobrou chuť.

Parametry

Kód zboží:
Kořenka6
Objem:
140 ml

Další produkty v kategorii

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Orny spice
Orny spice

199

Pork spice
Pork spice

199

Chicken spice
Chicken spice

199