V pekáčku umístěném na Sizzle Zone na másle (nebo na sádle) orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme panchettu. Jakmile cibule ztmavne, přidáme kmín, nové koření, bobkový list, česnek a vše zakápneme šťávou z citronu.
Pokud se směs přichytává, podlijeme trochou vývaru. Opepříme, přidáme cukr dle chuti a necháme zkaramelizovat.
Vmícháme maso nakrájené na kousky a důkladně zarestujeme. Poté přidáme mletou uzenou papriku, kysané zelí a promícháme. Podlijeme vývarem a vmícháme polovinu zakysané smetany. Guláš přiklopíme a pečeme přibližně dvě hodiny na 140 °C. Občas zkontrolujeme a promícháme.
Hotový guláš případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým domácím chlebem a zakysanou smetanou.