Segedínský guláš

Segedínský guláš
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Vepřové
  • 4 porce
  • 3 hodiny
  • 140 °C

Přísady

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 4 cibule
  • 100 g panchetty
  • lžíce kmínu
  • 2 oříšky másla nebo sádla
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citronu
  • 1 l hovězího vývaru
  • 0,5 kg kysaného zelí
  • 150 g zakysané smetany
  • 2 ks bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 lžíce uzené papriky
  • cukr
  • domácí chléb

V pekáčku umístěném na Sizzle Zone na másle (nebo na sádle) orestujeme cibuli. Po chvíli přidáme panchettu. Jakmile cibule ztmavne, přidáme kmín, nové koření, bobkový list, česnek a vše zakápneme šťávou z citronu.

Pokud se směs přichytává, podlijeme trochou vývaru. Opepříme, přidáme cukr dle chuti a necháme zkaramelizovat.

Vmícháme maso nakrájené na kousky a důkladně zarestujeme. Poté přidáme mletou uzenou papriku, kysané zelí a promícháme. Podlijeme vývarem a vmícháme polovinu zakysané smetany. Guláš přiklopíme a pečeme přibližně dvě hodiny na 140 °C. Občas zkontrolujeme a promícháme.

Hotový guláš případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým domácím chlebem a zakysanou smetanou. 

Mohlo by se Vám také líbit