Pečené vepřové koleno - jednoduchý recept, jak připravit doma v troubě či na grilu luxusní koleno

Pečené vepřové koleno - jednoduchý recept, jak připravit doma v troubě či na grilu luxusní koleno
  • Kategorie
  • Vepřové

Přísady

Suroviny:

Vepřové zadní koleno

Jalovec

Bobkový list

Nové koření 

Celý pepř 

Mrkev

Celer 

Petržel 

Zázvor

Hořčice 

Pivo černé 1 kuželka

Česnek

Kapusta 1/2

Zakysna smetana 

Protlak pl

Chili

Citron 1/2

Sušená cibule

Sůl 

Pepř 

Cukr

Vývar 

Kmín1/2pl

Sádlo pl

Cibuli 1ks

Přepuštěné máslo

Na sádle si orestujeme kořenovou zeleninu a zarestujeme lžíci hořčice. Přidáme protlak, kmín, sušenou cibulí a zázvor. Česnek a vrchovatou lžíci cukru a vše dobře zarestujeme. Do směsi si nalejeme vývar a přidáme koleno, u kterého jsme si narezali kůži. Přilijeme i vývar z koření a vaříme do měkka. Vařené koleno si vyndáme na litinovou pánev s pečícím papírem.  Tekutinu  zredukujeme. Koleno si dáme do grilu(trouby). A pečeme při 160 až 200°C do zlatova. Než se nám koleno upeče tak si připravíme kapustu. Nakrájíme si kapustu na nudličky a dáme si ji stranou. Do woku si dáme přepuštěné máslo a začneme restovat cibuli na kostičky. Cibuli si osolíme, opepříme, přidáme cukr a kmín a společně opečeme. Do pánve si přidáme kapustu a zastříkneme citrónem. Skočíme si potřít koleno a podle potřeby otočíme.

Vrátíme se ke kapustě, ke které si přidáme česnek a zakysanou smetanu a vše zalijeme. Koleno začneme servírovat. Já jsem ho nechal v pánvi společně s kapustou a na namáčení omáčku. Teď už jenom stačí házet si to do pusy. A jestli se ti toto video líbilo tak dej odběr ať ti další  neuteče. Mějte se krásně a hlavně vařte.  S pozdravem Orny

Mohlo by se Vám také líbit