ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Orny spice

199 Kč
včetně RP a DPH
Kde koupit

Další produkty v kategorii

Spicy marinades
Spicy marinades

199

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Pork spice
Pork spice

199

Chicken spice
Chicken spice

199

Uzená grilovaná žebra

Potřebujeme

cca 2,5 kg uzených žeber
2 dcl světlého piva
4 lžíce višňového džemu nebo švestkových povidel
2 lžíce hořčice
2 čajové lžičky koření ORNY GRIL
1 dcl slunečnicového oleje
1 lžička koření CHILLI-PEPPER

Postup přípravy

1. Žebra dejte do hrnce a táhněte hodinu v nepříliš vařící vodě.

2. Smícháním všech přísad si připravte glazuru, se kterou budete při grilování žebra potírat.

3. Předvařená žebra dejte nejlépe ještě teplá na gril. Při grilování z každé strany je ještě několikrát potírejte.

Dobrou chuť!

Krůtí špíz s mangovou salsou

Potřebujeme

Na špízy:
1 kg krůtích prsou
2 červené cibule
slunečnicový a olivový olej
1PL ORNY SPICE
bílé nebo černé sezamové semínko
máslo
jarní cibulka
sůl

Na mangovou salsou:
2 zralé manga
1 sklenice pomerančového džusu
1 PL másla
BAREVNÝ PEPŘ - PEPPERCORN FOR GRINDER
1 stroužek česneku
sůl
třtinový cukr

Postup přípravy
 

1.Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli rozeberte na plátky a jarní cibulku očistěte a nechejte jen bílé části.

2.Na jehlu nebo špejli napichujte střídavě kousky masa a plátky cibule. Celý špíz posypte solí a potřete slunečnicovým olejem.

3.Vložte do grilu  a prudce opečte  z obou stran zároveň s jarní cibulkou.

4.Vedle v pánvi  rozpusťte máslo, přidejte do něj koření ORNY SPICE a Černý sezam.

5Špízy vložte do máslové lázně s kořením a nechte v grilu dojít ještě několik minut.

6.Servírujte s grilovanou jarní cibulkou a přímo na talíři pokapejte olivovým olejem a máslem s kořením.

7.Skvělou chuť špízu doplníte nějakou ovocnou omáčkou, v našem případě z manga.

Mangová omáčka:

1.Mango nakrájejte a na másle ho orestujte.

2.Přidejte sklenici pomerančového džusu, pepř a vařte dokud se vám tekutá směs zredukuje na polovinu.

3.Odstavte z plotny a rozmixujte.

4.Dochuťte solí a cukrem, česnekem a kořením  pepř z mlýnku dle chuti.

Roláda se sušenými rajčaty, mozzarellou a olivami

Potřebujeme

4 větší kuřecí prsa

6 ks sušených rajčat (naložených v oleji)

300 g mozzarelly

vypeckované černé olivy

150 g na plátky nakrájené anglické slaniny

bílé suché víno

1 lžíce másla

sůl

pepř

koření Francouzská směs Žanet

granulovaný česnek

koření Davídkovo pečené kuře

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa podle potřeby rozkrojte a naklepejte tak, aby z nich byly co největší plátky. Alobal (nebo potravinářskou fólii) potřete olejem a naskládejte na něj maso tak, aby se okraje jednotlivých plátků trošku překrývaly.

2. Takto vzniklý plát masa osolte a opepřete, přidejte granulovaný česnek a koření Francouzská směs Žanet. Na okořeněný plát naskládejte vedle sebe plátky anglické slaniny, na to na plátky nakrájenou mozzarellu, olivy a sušená rajčata.

3. Naplněná kuřecí prsa srolujte, svažte a dejte do pekáče. Roládu trošku pokapejte olejem ze sušených rajčat, posypejte kořením Davídkovo pečené kuře a dejte péct do rozehřáté trouby na 200 °C.

4. Jakmile se maso zatáhne, podlijte ho bílým vínem, přikryjte a dejte péct do měkka.

5. Těsně před koncem pečení maso odkryjte, do šťávy přidejte máslo a nechte dopéct dozlatova.

Parametry

Kód zboží:
Kořenka5
Objem:
140 ml

Další produkty v kategorii

Spicy marinades
Spicy marinades

199

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Pork spice
Pork spice

199

Chicken spice
Chicken spice

199