Suroviny: 3 cibule 1l vývar 200 ml 31%smetana 1 pl uzená paprika 1/2 citrón 1/2 pl kmín 2 pl cukr 2 pl drcený česnek 2 pl rajčatový protlak hladká mouka podle potřeby sádlo 500-750g kysané zelí sůl pepř 3 pl sladká paprika brambory 300g uzený bůček 3 ks klobása petrželka zakysaná smetana přepuštěné máslo chleba
Postup:
Do hrnce si dáme sádlo a přidáme nasekanou cibuli a začneme restovat. Brambory si nakrájíme na kostičky a dáme vařit zvlášť pak je vložíme do hotové polévky. K cibuli si přisypeme celý kmín a poté na kostičky nakrájený uzený bůček. Když se nám základ restuje tak si nakrájíme klobásy. Do základu si přidáme dvě lžíce rajského protlaku a zarestujeme. Základ si osolíme, opepříme a vymačkáme půlku citrónu a přidáme pokrájenou klobásu. Potom přisypeme maďarskou a uzenou papriku, zlehka opět zarestujeme a zasypeme hladkou moukou. Přidáme 2 lžíce rozdrceného česneku a znovu krátce zarestujeme se 2lžícemi cukru. Základ zalijeme vývarem můžeme si pomoci i vodou, ale vývar nám dá samozřejmě lepší chuť. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a zelí. Polévku důkladně provaříme, do hotové polévky přidáme uvařené brambory a podle potřeby dochutíme. Krajíc chleba si maličko namažeme přepuštěným máslem a opečeme na pánvi. Na opečený chléb můžeme máznout i česnek. Polévku si nalijeme do talíře a dozdobíme zakysanou smetanou a petrželkou. Podáváme s teplým chlebem. Tahle polévka není žádná dieta ( jako všechna moje videa