Kachní prsa se svěžím salátem

Kachní prsa se svěžím salátem
  • Kategorie
  • Množství
  • Doba přípravy
  • Teplota grilování
  • Drůbež
  • 4 porce
  • 20 minut
  • 130 °C

Přísady

  • 4 kachní prsa
  • sůl
  • pepř
  • mangová omáčka
  • zakysaná smetana
  • olivový olej
  • limeta
  • směs salátů
  • hrst borůvek
  • hrst malin
  • hrst ostružin
  • ředkvička
  • klíčky
  • jedlé kvítí

Kachní prsa s nařezanou kůží (nesolená a nepepřená) grilujeme na sizzle zone minutu z každé strany a poté 15 minut dopékáme při teplotě 130 °C.

Zatímco se peče maso, připravíme si salát s omáčkou.

V misce promícháme zakysanou smetanu s mangovou omáčkou, osolíme a opepříme. Vedle smícháme olivový olej se šťávou z půlky limety a postupně přidáme salát a všechno ovoce. Promícháme.

Maso sundáme z grilu, osolíme, opepříme a nakrájíme na plátky. 

Na talíř položíme salát, vedle něj omáčku a nakonec ugrilovaná kachní prsa. Můžeme dozdobit klíčky, nakrájenou ředkvičkou a jedlým kvítím. 

Mohlo by se Vám také líbit