ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Chilli pepper

199 Kč
včetně RP a DPH
Kde koupit

Další produkty v kategorii

Spicy marinades
Spicy marinades

199

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Orny spice
Orny spice

199

Pork spice
Pork spice

199

Chilli burger s fazolkami

Potřebujeme

1 kg mletého hovězího masa na burgery
1 ČL koření CHILLI PEPPER
kousek másla
sůl
Příloha:
4 velké hrsti zelených fazolek
100 g prorostlé slaniny
1 ČL ORANGE PEPPER
máslo
sůl

Postup přípravy

1. Maso smíchejte s kořením, solí, rozpuštěným máslem a nechte 3 hodiny odležet v lednici.

2. Fazolky zbavte špiček a buď vařte 10 minut v páře, nebo spařte několik minut ve vařící vodě. Poté nechte okapat.

3. Slaninu nakrájejte na kostičky, vyrestujte do tuku a přidejte máslo, sůl a mezi prsty ORANGE PEPPER

4. Rozpalte  gril. Vytvořte burgery a prudce je zatáhněte. Burgery dejte na několik minut podle stupně propečenosti mimo přímý plamen. Pak je vytáhněte a nechte odpočinout.

5. Fazolky přelijte slaninou, máslem a kořením. Osolte dle chuti a podávejte jako přílohu k burgerům.

Burger nemusí být vždy jen žemle a majonéza. Fazolky jsou perfektní náhradou. Tyto burgery navíc potěší všechny milovníky pálivého.

Dobrou chuť!

 

Krevety na grilu s ananasovou salsou

Potřebujeme

Na grilované krevety:
cca 400 g předvařených krevet
3 stroužky česneku
3 lžíce olivový olej
hrst hladkolisté petrželky
sůl
Na salsu:
půlka ananasu
1 červená cibule
půl svazku koriandru
1 lžíce limetkové štávy
sůl
1 ČL koření CHILLI PEPPER

Postup přípravy

1. Krevety opláchněte, osušte a napíchejte po pěti kusech na špejle.

2. Do misky si prolisujte česnek, přidejte olivový olej a nasekanou petrželku. Vše promíchejte. Krevety lehce posolte a promíchejte s olejovou směsí. Poté nechte odležet cca hodinu v lednici. 

3. Mezitím si připravte salsu. Z ananasu vykrojte tvrdý střed a zbylou dužinu nakrájejte na malé kostičky. Červenou cibuli i koriandr nakrájejte na jemno. Vše zamíchejte a přidejte limetkovou štávu, CHILLI PEPPER a sůl podle své chuti. 

4. Vkládejte krevety na dobře rozpálený gril a grilujte lehce do zlatova cca 4 minuty z každé strany. Podávejte ještě teplé.

Dobrou chuť!

Telecí hřebínek s kávovo-čokoládovou omáčkou

Potřebujeme

4 telecí hřebínky
máslo
2 ČL CHILLI PEPPER
slunečnicový olej
sůl
omáčka
10 pražených kávových zrn
3 dcl suchého červeného vína
kousek másla
1 ČL PEPPERCORN FOR GRINDER
2 KOFILY
Sůl

Postup přípravy

1. Hřebínek potřete slunečnicovým olejem, položte na  horký gril a po několika minutách je otočte.

2. V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo a přidejte koření CHILLI PEPPER a maso tam přendejte.

3. Maso nechte ještě pár minut v teplém grilu nebo v troubě v máslové lázni s kořením odpočinout.

4. Steaky posolte a přelijte olivovým olejem.

 OMÁČKA

5. Do pánve nalijte víno, přidejte kávová zrna, barevný pepř,trochu soli a vařte dokud se tekutina neodpaří - "zredukuje".

6. Vinnou redukci přeceďte a znova zahřejte. Do redukce dejte KOFILU a nechte ji rozpustit. Přidejte ještě kousek másla a dobře promíchejte.

Servírujte  s omáčkou a teplou bagetkou.

Zcela netradiční ale skvělá chuť k telecímu masu. Ať vám chutná.

Parametry

Kód zboží:
Kořenka9
Objem:
140 ml

Další produkty v kategorii

Spicy marinades
Spicy marinades

199

Peppercorn for grinder
Peppercorn for grinder

199

Veggie spice
Veggie spice

199

Orny spice
Orny spice

199

Pork spice
Pork spice

199